top of page

דאל עדשים

עודכן: 5 בפבר׳ 2024


מאז שאני זוכרת את עצמי תמיד היה לי קטע עם הודו וכל פעם שקיבלתי טעימה מהתרבות המרתקת הזו התאהבתי יותר ויותר..

בסרטים על הודו בדרך כלל מדגישים את הצפיפות והרעש ומשהו בלב מרגיש לי שדווקא בכל הרעש הזה אפשר למצוא את השקט הכי גדול.

למה הודו? התרבות, האדריכלות ( הטאג׳ מהאל), המסורת ואיך לא האוכל הצבעוני והתבלינים העזים ( אפילו קופסת התבלינים שלי היא הודית אסלית).

מתישהו שתסתיים המגיפה העולמית אני מקווה להגשים את החלום שלי ולבקר בהודו , בינתיים, כל פעם שאני מכינה מאכל הודי אני עוצמת עיניים חזק חזק ומדמיינת ביחד עם ריח התבלינים , איך אני צועדת בשווקים של הודו לבושה סארי מסורתי ונהנית מפשטות אמיתית , ממש כמו פעם.

דאל הוא אחד מהמאכלים הנפוצים והמוכרים בהודו כי ביננו, מה יותר מרגש מתבשיל קטניות בשילוב תבלינים שמחממים את הגוף ואת הנשמה?

מה שכיף בדאל שהוא לא דורש כמעט התעסקות, הוא מאוד בריא ומחסן את הגוף בייחוד בימי החורף .

מה צריך?

לדאל עדשים :

2  כפות שמן זית

2  כוסות עדשים צהובות / כתומות ( אפשר גם ) שטופות היטב

1  בצל חתוך לקוביות

2 תפוחי אדמה חתוך לקוביות

1 כוס קוביות דלעת ( לא חייב אבל מוסיף המון)

1  כף ג׳ינג׳ר טרי מגורד

1 רסק קטן

4-5 עגבניות מרוסקות פחית שלמה של עגבניות מרוסקות של מוטי

חופן עלי כוסברה קצוץ

תבלינים:

1 כפית כמון, 1 כפית פפריקה ,1/2 כפית פלפל שחור גרוס , 1/2 כפית כורכום, 1/2 כפית זרעי כמון , 1/2 כפית זרעי כוסברה ( לא לוותר) , 2-3 עלי דפנה.

פלפל חריף יבש שלם או טרי ( לא חייב)

מלח לפי הטעם

2-3  כוסות מים

4 כפןת חלב קוקוס מופחת שומן ( לא חייב)

איך מכינים?

הסוד לדעתי הוא בהכנה ולכן הכי הכי חשוב זה ״לפתוח״ את התבלינים בשמן .

1.בסיר רחב למשך דקה ( לא יותר)נפתח את התבלינים ביחד עם שמן הזית,לערבב מהר על מנת שלא יישרפו .

2.נוסיף את הבצל והג׳ינג׳ר ונמשיך לטגן קלות עד הזהבה

3.נוסיף את תפוחי האדמה וקוביות הדלעת ונמשיך לטגן תוך כדי ערבוב.

4.נוסיף את הרסק ואת העגבניות המרוסקות למשך כמה דקות נוספות .

5.נוסיף את העדשים והמים ( המים צריכים להיות 2 אצבעות מעל התבשיל)

6.נביא לרתיחה וננמיך את האש ולבשל 45 דקות על אש נמוכה ( מדי פעם לערבב שלא ישרף בתחתית).

7.בעשר דקות האחרונות להוסיף את הכוסברה הקצוצה, לתקן טעמים ולהוסיף חלב קוקוס.

מדי פעם להקפיד לבדוק שלא נגמרו המים- חשוב.

8.איך יודעים שמוכן? שכל הדאל הופך להיות מחית, תפוחי האדמה נמסים בפה ואין זכר לקוביות הדלעת שהתפרקה בתבשיל.

איך אוכלים?

אפשר להנות מהתבשיל ככה ואפשר לצד אורז לבן / קינואה.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page