משתפת אתכן בגירסא שלי שהיא גם בריאה , גם נקייה מתוספים וגם מופחתת קלוריות שסוגרת פינת ירקות בשיא הקלילות.
מתכון לנודלס מוקפץ לעצלניות, עסוקות , מאותגרות במטבח ( אפשר להוסיף טופו או עוף/דג לבחירתכן):
✅טבעוני ✅עשיר בחלבון ✅ללא גלוטן ✅ללא סוכר ✅קל ומהיר להכנה ✅עשיר בוויטמינים ומינרלים
מה צריך?
ירקות: 2 בצלים פרוסים דק 1 זוקיני חתוך לפרוסות 2 גזרים פרוסים לפרוסות דקות 2 פלפלים חתוכים לפרוסות 6 שיני שום פרוסות כרוב בינוני חתוך לרצועות מעט ג׳ינג׳ר מגורד חצי פלפל אדום צ׳ילי חריף( לא חובה) בצל ירוק / כוסברה לעיטור ולאקסטרא טעם לא חובה לרוטב:
2 כפות שמן זית
1 כפית שמן שומשום
1 כף סילאן
1 כפית חמאת בוטנים טבעית ( לא חובה)
רבע כוס סויה עדיף דל נתרן
רבע כוס מים מים לייצר רטיבות ואידוי
תבלינים פלפל ואוסף תבלינים לא חובה ( צילי גרוס יבש וג׳ינג׳ר יהיו מושלמים פה).
איך מכינים?
מקפיצים את הירקות (על אש גבוהה) לפי הסדר הבא: שמן זית ושמן שומשום, בצל, גזר, זוקיני, פלפל, שום, פלפל צ׳ילי. מוסיפים את כל הרטבים : סויה, סילאן, חמאת בוטנים ופלפל שחור גרוס ומים . מכסים ומבשלים לעשר לדקות על אש בינונית. לתקן טעמים, לפזר כוסברה/בצל ירוק ולאכול מהר לפני שיגמר.
Comments