כבר כמה ימים שאני חושקת בניוקי משובח וטעים, ניוקי בגרסא המקורית עשוי איך לא מתפוחי אדמה אשר מזמן יצאו מהתפריט היומי שלי ואני משתדלת להימנע מהם ככל שניתן, במהלך לימודי , על תזונה טבעית, זכור לי משפט שתמיד מלווה אותי: כל מאכל שגורם בסיומו לתחושת עייפות וכבדות אינו מתאים לנו , זה יכול להיות ירק / קטניות/ פחמימות/ מאכלים מהחי וכו׳ , כל אחד וגופו הוא וכך בדיוק קורה לי עם תפוחי אדמה מהם אני נמנעת .
תפוח אדמה, בין היתר, נחשב למאכל בעל ערך גליקמי גבוה, עובדה המקשה על הסוכרתיים בעיקר, אשר צריכים לשמור על רמות מאוזנות של סוכר.
ובחזרה לארוחה - לניוקי יש מלא גרסאות , עם ביצים או בלי, עם חמאה או יוגורט אבל אצלי טבעוני זה הכי הכי ולכן הגירסא המושלמת הזו היא בהחלט תחליף ראוי.
מה צריך?
1 כרובית גדולה מחולקת לפרחים
2 כפות שמן זית+ריסוס קל לתבנית
1 כפית מלח
1 כוס קמח טפיוקה ( או קורנפלור)
1 כוס קמח אורז מלא ( או קמח רגיל / כוסמין )
איך מכינים?
מחממים תנור ל200 מעלות , משמנים קלות תבנית עם נייר אפייה ומכניסים את פרחי הכרובית ל15-20 דקות
כעבור 20 דקות מוציאים את פרחי הכרובית, בעודם חמים מעבירים למעבד מזון עם 2 כפות שמן זית ומעבדים למרקם של מחית. חשוב להכניס אותם חמים שלא ייצאו עם גושים.מצננים בצד.
בקערה מערבבים את שני הקמחים וכפית מלח, מוסיפים את מחית הכרובית ומעבדים למרקם בצקי, זה אמור לצאת דביק ( ראי סרטון בהיילייטס) ואפשר להוסיף עוד מעט קמח אם ממש דביק
על משטח מקומח קורצים עיגולים ומגלגלים לנחשי בצק בגודל שווה ( חשוב לקמח היטב כדי שיהיה ניתן לגלגל אותם)
חותכים לריבועים שווים ומעבירים לתבנית משומנת קלות .
מעבירים לתנור ל200 מעלות למשך 15-20 דק עד שמשחימים מלמטה.
מוציאים מהתבנית ומקפיצים עם כל רוטב שבא.
Comments