top of page

פטה כבד צמחוני

עודכן: 1 ביוני 2023

עדשים, בצל מטוגן, פטריות מוקפצות, אגוזי מלך למרקם גרגירי כמו פטה כבד. ראי את המתכון המלא...

מה צריך?

4 בצלים בינוניים חתוכים לפרוסות

חצי קג עדשים ירוקות (שקית קטנה)

 2 סלסלאות פטריות חומות ולבנות קצוצות חתוכים לרבעים 

חופן אגוזי מלך 

3 כפות שמן זית

מלח 

פלפל

איך מכינים?

מבשלים את העדשים במים עד שמתרככים לגמרי . 2 כללים חשובים  :

להתחיל לבשל עם מים קרים ולא רותחים.

מלח רק עשר דקות לפני סיום הבישול.

בזמן שהעדשים מתבשלות מטגנים את הבצלים ב2 כפות שמן עד השחמה (אפשר גם יותר שמן אני פשוט מתקמצנת)

במקביל מקפיצים את הפטריות בכף שמן או צולים בתנור להשחמה 

אפשר לאחד את סעיף 2 ו3 יחד ולהקפיץ בצלים ופטריות יחדיו.

הרכבת המנה:

מעבירים הכל למעבד מזון:

עדשים, בצל מטוגן,פטריות מוקפצות, חופן אגוזי מלך מלח פלפל ומעבדים עד מרקם גרגירי כמו פטה כבד.

אפשר לפזר מעל שברי פיסטוק או בצל מטוגן

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page